18 Aralık 2010 Cumartesi

Word 2010'u denemek için başlıca 10 neden

1 Gelişmiş arama ve gezinti deneyimini keşfedin.
Word 2010 uygulamasında gerekli bilgilerin bulunması hızlı ve kolaydır. Yeni ve gelişmiş Bul deneyimiyle, artık arama sonuçları özetini tek bölmede görüntüleyebilir, tek tek sonuçlara erişmek için de bölmeyi tıklatabilirsiniz. Geliştirilmiş Gezinti Bölmesi belgenizin görsel anahattını sağlar; böylece, gereken öğelere hemen göz atabilir, sıralayabilir ve bulabilirsiniz.
Gelişmiş Gezinti Bölmesi ve Bul araçları göz atmayı ve aramayı hiç olmadığı kadar kolaylaştırıyor

2 Sıranızı beklemeye gerek kalmadan başkalarıyla çalışın.

Word 2010 kişilerin belgede birlikte çalışma şeklini yeniden tanımlıyor. Birlikte yazma özelliği ile aynı anda çalışmaları düzenleyebilir ve diğerleriyle fikir paylaşabilirsiniz.1 Sizinle birlikte belgeyi yazan diğer kişilerin uygunluğunu görüntüleyebilir ve Word uygulamasından çıkmadan görüşme başlatmalarını sağlayabilirsiniz.2
Başka konumlardaki ekip üyeleriyle aynı belgeyi aynı anda düzenleyebilirsiniz

3 Belgelerinize hemen her yerden erişip paylaşın.

Belgelerinizi çevrimiçi gönderip, çoğu bilgisayardan veya Windows phone'dan bu belgelere erişin, görüntüleyin ve düzenleyin.3 Word 2010 uygulamasıyla, birden çok konumda ve aygıtta sınıfının en iyisi belge deneyimi avantajlarından yararlanabilirsiniz.
  • Microsoft Word Web App. Büronuzdan, evinizden veya okulunuzdan uzaktayken, görüntüleme deneyimi kalitesinden ödün vermeden belgelerinizi bir Web tarayıcısında düzenleyin.1
  • Microsoft Word Mobile 2010. Word uygulamasının özellikle Windows phone'unuza uygun olan geliştirilmiş mobil sürümünü kullanarak güncel kalın ve hemen önlem alın.4

4

Metninize görsel efektler ekleyin.

Word 2010 uygulamasıyla, gölge, eğim, parlama ve yansıma gibi biçimlendirme efektlerini belge metnine kalın veya altı çizili biçimini uygulamak kadar kolay bir biçimde uygulayabilirsiniz. Görsel efektler kullanan metne yazım denetimi uygulayabilir ve paragraf stillerine metin efektleri ekleyebilirsiniz. Görüntüler için kullanılan efektlerin çoğu artık, tüm içeriğinizi sorunsuz bir şekilde düzenlemenizi sağlayarak hem metin, hem de şekiller için kullanılabilmektedir.
Resimler ve grafikler için kullanabileceğiniz efektlerle aynı efektlerin çoğunu artık metne ekleyebilirsiniz

5 Metninizi güçlü diyagramlara dönüştürün.

Word 2010, belgelerinize görsel etki kazandırmak için daha fazla seçenek sunar. Madde işaretli liste yazarak hemen etkili diyagramlar oluşturmak için düzinelerce ek SmartArt® Grafiklerinden seçim yapın. Temel, madde işareti noktalı metni fikirlerinizi daha iyi gösteren güçlü görsellere de dönüştürmek için SmartArt kullanın.
Word 2010 Bileşik Görüntüleme

6 Belgenize görsel etki kazandırın.

Word 2010 uygulamasındaki yeni resim düzenleme araçları ek fotoğraf düzenleme yazılımı olmadan özel resim efektleri eklemenizi sağlar. Renk doygunluğu ve sıcaklık denetimleriyle resimleri kolay bir şekilde ayarlayabilirsiniz. Basit bir metni sanat eserine dönüştürmenize yardımcı olması amacıyla daha kolay, daha kesin kırpma ve resim düzeltme için gelişmiş araçlar da edinebilirsiniz.
Yeni ve gelişmiş resim düzenleme araçları belgenizdeki her resme ince ayar yapabilir

7 Kaybettiğinizi düşündüğünüz çalışmayı kurtarın.

Bir süredir üzerinde çalıştığınız belgeyi yanlışlıkla kaydetmeden mi kapadınız? Sorun değil. Word 2010, belgeyi hiç kaydetmemiş olsanız bile en son düzenlenen dosyaların taslak sürümlerini herhangi bir dosya kadar kolay açarak kurtarır.

8

İletişim engellerini aşın.

Word 2010 farklı dillerde etkin çalışmanıza ve iletişim kurmanıza yardımcı olur.5 Sözcüğü, tümceciği, belgeyi hiç olmadığı kadar kolay çevirin. Ekran İpuçları, Yardım içeriği ve görüntüler için ayrı dil ayarları yapın. İkinci bir dil olarak İngilizce için metin okumayı kayıttan yürütme ile ek yardım alın.

9 Belgelerinize ekran görüntüleri ve el yazısı ekleyin.

Görsel çizimleri doğrudan Word 2010'dan çalışmanız ile hemen ve kolay bir şekilde birleştirmek için ekran görüntülerini yakalayıp ekleyin. Tablet PC veya Wacom tablet gibi tabletin etkin olduğu bir aygıt kullandığınızda şekilleri biçimlendirdiğiniz kadar kolay bir şekilde mürekkebi de biçimlendirmek için gelişmiş araçlarınız olur.

10

Gelişmiş kullanıcı deneyimiyle daha başarılı olun.

Word 2010 verilere erişmeyi kolaylaştırır. Geleneksel Dosya menüsünün yerini alan yeni Microsoft Office Backstage™ görünümü yalnızca birkaç tıklatmayla belgelerinizi kaydetmenizi, paylaşmanızı, yazdırmanızı ve yayımlamanızı sağlar. Geliştirilmiş Şerit ile sekmeleri özelleştirerek veya deneyimi çalışma tarzınıza uyacak şekilde kişiselleştirmek üzere kendi sekmelerinizi oluşturarak sık kullandığınız komutlara daha kolay erişebilirsiniz.
Backstage görünümü çok az tıklatmayla belgeleri kaydetmenizi, paylaşmanızı, yazdırmanızı ve yayımlamanızı sağlar

1 Microsoft SharePoint Foundation 2010 veya Windows Live hesabı gerektirir.
2 Anlık ileti ve iletişim durumu için şunlardan biri gerekir: Microsoft Office Communications Server 2007 R2, Microsoft Office Communicator 2007 R2; Windows Live Messenger veya IMessenger'ı destekleyen başka bir anlık ileti uygulaması. Sesli aramalar için Office Communications Server 2007 R2, Office Communicator 2007 R2 veya IMessengerAdvanced uygulamasını destekleyen anlık ileti uygulaması.
3 Web ve akıllı telefon erişimi için uygun bir aygıt, bazı işlevler için de Internet bağlantısı gerekir. Web işlevleri Internet Explorer, Firefox veya Safari tarayıcısı ve SharePoint Foundation 2010 ya da Windows Live ID uygulamalarından birinin gerektiği Office Web Apps'ı kullanır. Bazı mobil işlevleri için Office 2010 uygulamalarında, paketlerinde ya da Office Web Apps'ta bulunmayan Office Mobile 2010 gerekir. Office Web Apps, Office Mobile 2010 ve Office 2010 uygulamalarına ait özellikler arasında bazı farklılıklar vardır.
4 Word Mobile 2010 uygulaması Office 2010 uygulamalarına veya paketlerine dahil değildir.
5 Çeviri özellikleri ücretsizdir ve eklenti gerekmez. Çift dilli sözlük varsayılan olarak kutuda verilir (karşıdan yükleme gerekmez); dil ve uygunluğu Office 2010 uygulamanızın SKU sürümüne bağlıdır. Makine çevirisi için Internet hizmeti gerekirken diller de sağlayıcıya göre değişir; seçiminize göre otomatik olarak saptanır.

kaynak :  http://office.microsoft.com/tr-tr/word/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder